Windows 8 gerek performans yönünden gerekse kullanım kolaylığı yönünden diğer windows sürümlerinden çok daha ileride olduğunu birçok kişi kabul etmesede ben kabul ediyorum. Elbette bu işletim sistemininde eksikleri var. Onu da kabul etmek gerek. İşte MS Windows 8.1 güncellemesi ile eksiklerin büyük bir bölümünü kapatmaya çalışacak.

Daha iyi başlangıç ekranı
Windows 8.1 ile başlangıç ekranı daha esnek, kullanışlı ve daha çok özelleştirme seçeneği ile geliyor. Kutular daha büyük ya da daha küçük hale getirilebiliyor, arkaplan seçenekleri çoğaltıldı ve masaüstü arkaplanını kullanma seçeneği eklendi. Videoda izleyeceğiniz gibi dokunmatik hareketlerinde iyileştirmeler yapıldı, başlangıç ekranında Masaüstü kutusu yok, boşluğa dokununca ya da tıklayınca masaüstüne geçiyor. Başlangıç ekranını aşağıdan yukarıya doğru çekince tüm uygulamalar'a geçmesi hoş olmuş. Başlangıç ekranına dokunmatik cihazlardan daha kolay erişmek için başlat butonu eklendi.

Daha iyi Modern UI uygulamaları
Windows 8.1 ile artık birden fazla uygulamalar 1024x768px çözünürlüğünde bile yan yana açılabilecek. Bir de Windows 8'de yan yana en fazla iki uygulama açılabilirken Windows 8.1'de yan yana ikiden fazla uygulama aynı anda açılabilecek. Bu da demek oluyor ki Modern UI için en az 1024x768px'den daha düşük çözünürlüğe ihtiyaç duyulabileceği muhtemel. Videoda örnek olarak iyileştirilmiş Skydrive ve Bing uygulaması gösterilmiş.

Internet Explorer 11
Windows 8.1 ile Internet Explorer 11 geliyor. Bu sürümde daha iyi dokunmatik performans, açık sekmeleri eşitleme ve daha hızlı sayfa yükleme performansı sunacak.

Bilgisayar Ayarları

Windows 8.1'de Modern UI Bilgisayar ayarlarında geliştirmeler yapıldı. Skydrive ayarları, ekran çözünürlüğü değiştirme, güç seçenekleri gibi seçenekler eklendi. Denetim masasından aşağı kalır yanı olmayacak gibi.




Kaynak: The Windows Blog

0 yorum:

Yorum Gönder

 
cheytacllc © 2013. All Rights Reserved. Designed by CheyTacLLC
Top