Windows 8.1'i önizleme sürümünden beri kullanmaktayım gerçekten çok iyi ama en çok gözüme çarpan alışamadığım özelliği Bu Bilgisayar penceresindeki gruplandırma ölçütü cihazları, diskleri, çıkarılabilir diskleri aynı grup içerisinde gösteriyordu.Windows'un önceki sürümlerinde de alıştığımız gruplandırma yok yani. Örneğin disk imajını sanal sürücü yapınca sıralamada en başa koyuyor ve bilgisayarı hızlıca kullanırken yanlış sürücüye giriliyor.

İşte bu noktada MSFN forumlarından Tihiy kod adlı kullanıcı bu soruna çözüm bulmuş.

Bu Bilgisayar penceresi normalde böyle:


OldNewExplorer programını bu adresten indirip açın. Install butonuna tıklayıp UAC uyarılarına evet deyin. Ardından "Use classical drive grouping in This PC" ve en alttaki "Show status bar" kutusunu işaretleyip Close butonuna tıklayıp kapatın.


Artık eski alıştığımız gruplandırmaya dönmüş bulunmaktayız :)


Ne olur ne olmaz diye yazayım : Programın diğer özelliklerini merak edenler olabilir. Program eski gruplandırma düzeni, Bu bilgisayar penceresindeki klasörleri gizleme, Ribbon'u kaldırıp Windows 7'deki komut çubuğunu geri getirme, ayrıntılar bölmesini altta gösterme ve arayüz, durum çubuğu stilini değiştirme gibi özellikleri vardır. Ben sadece gruplandırma ve durum çubuğunu gösterme özelliğini kullandım. Diğer özelliklerde sorun çıkabilme ihtimali olabilir. 3. parti program kullanırken 3 kere düşünmek iyidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
cheytacllc © 2013. All Rights Reserved. Designed by CheyTacLLC
Top